Natuursteen wordt onderverdeeld in verschillende soorten met elk hun specifieke eigenschappen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten natuursteen en hun eigenschappen.

Graniet
Graniet is een sterk gesteente, sterker dan alle soorten die hieronder worden vermeld. Het is ook deze sterkte dat graniet wordt gebruikt als aanrechtblad. Een granieten aanrechtblad met een bijpassende granieten vloer levert altijd een mooi geheel op. De kleur van graniet wordt het mooist wanneer de vloer gepolijst wordt. Dan komt ook de grote kracht van graniet naar voren; gepolijst graniet glanst altijd, ook als de vloer intensief gebruikt wordt. Graniet is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar.

Marmer
Marmer wordt vooral gewonnen rondom de Middellandse Zee. Kenmerkend zijn de gekleurde aders en de natuurlijke kleurschakeringen. Marmer komt voor in de kleuren grijs, wit, roze en rood.

Kalksteen
Net als bij marmer heeft ook kalksteen gekleurde aders. Soms zijn ook fossiele resten van planten en dieren in het oppervlak terug te vinden. Kalksteen is verkrijgbaar in de kleuren créme, geel, rood, bruin, grijs en zwart.

Hardsteen
Vooral Belgisch hardsteen is in trek. Dit hardsteen is zowel binnen als buiten te verwerken. Net als kalksteen bevat ook hardsteen fossiele resten. De kleuren lopen uiteen van licht- tot donkergrijs met daartussenin veel grijsblauw-tinten.

Travertin
Travertin in kalksteen uit Italië. Er zijn meerdere soorten: Toscaanse travertin is zacht en goedkoop, Romaanse travertin is harder maar ook duurder.

Leisteen
Leisteen was vroeger erg populair, maar door de retro-trend is leisteen nu weer erg in trek. Sommige soorten hebben een mooie schittering dankzij kwartsdeeltjes. Leisteen is verkrijgbaar in de kleuren donkergroen, donkergrijs, donkerbruin en zwart. Kwartsiet Ook kwartsiet is een retro-steensoort. Kwartsiet heeft net als leisteen een ruw oppervlak dat altijd ruw blijft. Kwartsiet is verkrijgbaar in grijs, donkergrijs, geel, rood en créme.

Informeer direct naar een scherpe prijs!

Vraag geheel vrijblijvend offerte aan. Wij sturen u binnen 24 uur een passende offerte!

Bel ons Mail ons Whatsapp ons
Volg ons op

Deze website gebruikt cookies. Deze cookies zijn anoniem en worden gebruikt voor statistische doeleinden.

Ik snap het